Društvo

Obuka za posmatranje ptica na Orjenu počinje sjutra

U periodu od 5-7. septembra 2016. godine biće održana obuka za vodiče za posmatranje ptica na Orjenu.
Obuka za posmatranje ptica na Orjenu počinje sjutra
Portal AnalitikaIzvor

Trening se organizuje u okviru prekograničnog projekta „Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)“ finansiranog od strane Evropske unije u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora. Projekat zajednički realizuju Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Opština Tivat i Ekološko društvo Boke kotorske u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske: Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM.

Trening ima za cilj upoznavanje sa osnovama ornitologije i posmatranja ptica, kao i principima terenskog rada. Fokus treninga će biti na upoznavanju metoda identifikacije ptica koje nastanjuju područje Orjena.

Jedan od glavnih predavača na treningu biće Rok Rozman, slovenački olimpijac u veslanju, borac za prirodu, biolog i pasionirani ljubitelj ptica. Takođe je jedan od pokretača velike kajakaške turneje za očuvanje balkanskih rijeka „Balkan rivers tour" koja je u aprilu ove godine posjetila Crnu Goru kako bi upozorila na štetne planirane projekte izgradnje hidroelektrana na rijeci Morači. 

Portal Analitika