Crna hronika

Tražiće da Delić dokaže svoje optužbe

Pomoćnik direktora Uprave policije Milovan Pavićević i šef nikšićkog Centra bezbjednosti Milorad Žižić zatražiće od Specijalnog tužilaštva da provjeri optužbe koje je, preko pojedinih medija, na njihov račun iznio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladan Delić.
Tražiće da Delić dokaže svoje optužbe
Portal AnalitikaIzvor

Delić je preko medija optužio Pavićevića i Žižića da mu smještaju jer bi, kako je rekao, jednog dana mogao da bude vrlo opasan svjedok. Delić je ovu konstataciju iznio nakon što je kriminalistička policija po nalogu osnovnog državnog tužioca u petak pretresla njegov kabinet. Pobjeda saznaje da će Pavićević i Žižić pozvati Delića da tužilaštvu dostavi sva raspoloživa saznanja i dokaze koje posjeduje za optužbe na njihov račun.

Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, isključiva namjera Delića je da nađe alibi za navodne nezakonitosti u njegovom radu koje ispituje tužilaštvo. Takođe, u policiji vjeruju da Delić na ovaj način pokušava da naruši lični, porodični i profesionalni integritet Pavićevića i Žižića.

Delić, koji pokriva mjesto načelnika Službe za kancelarijske opšte i pomoćne poslove, se sumnjiči da je zloupotrijebio državne resurse – imovinu. Njegova kancelarija pretresana je nekoliko sati i oduzeta je dokumentacija na osnovu koje će se utvrditi da li je počinio krivično djelo. Me- đu zaplijenjenom dokumentacijom koja će biti predata tužilaštvu su službeni akti iz njegove kancelarije i kancelarije njegove sekretarice, a odnijet je i računar koji je koristio. Računar će biti predat na vještačenje.

Delić je, sumnja se, zloupotrijebio položaj prilikom određivanja dnevnica službenika MUP-a, goriva, raspodjele automobila, njihov servis. Tužilaštvo mjesecima ispituje radnje Delića za koje određeno vrijeme postoje indicije da nijesu u skladu sa zakonom. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika