Politika

URA Boškoviću: Iza Vas stoji povrijeđena sujeta Vladinog birokrate

Član Građanskog pokreta URA Milovan Baždar u novom obrćanju javnosti kada je posrijedi stanje škole "Milan Vuković" u Herceg Novom navodi da nije iznenađen sujetom ministra prosvjete Predraga Boškovića.
URA Boškoviću: Iza Vas stoji povrijeđena sujeta Vladinog birokrate
Portal AnalitikaIzvor

"Javnosti tj. roditeljima je, prije svega, jasno da je on nevješto izbjegao odgovor na ključno pitanje: Zašto je čekao do 31. avgusta sa izvođenjem dodatnog ispitivanja tj. bušenja radi svježih geoloških nalaza, ako je još u maju imao negativan nalaz Građevinskog fakulteta iz Podgorice? To je odlučio tek kada se pojavio drukčiji ekspertski nalaz prof. S. Ivanovića i njegovog kolege. Roditelji i javnost su dovedeni u nedoumicu šta je istina u vezi sa stanjem osnovne škole „Milan Vuković“", navodi se u saopštenju Baždara.

"Ono što svi možemo vidjeti su brojne pukotine širine i do 10 mm i neka ulegnuća podnih površina. Prof. Ivanović Vas je javno, u „Pobjedi“ upozorio da ste ranije donijeli „ishitrenu bez dopunskih analiza“ odluku o zatvaranju škole. Takva odluka je proizvela negativne posljedice i opet je Vaša neodgovornost na vidjelu kakav god da bude novi nalaz. I u slučaju da se pokaže da je bila ispravna, trebalo je odmah dodatno ispitati i ne ostavljati prostor za sumnje roditelja, a iznalaziti druga prihvatljiva rješenja za pohađanje nastave 730 đaka", piše u saopštenju.

Član URE dodaje da bez obzira kako je Bošković poslije izvijestio medije o usvojenim zaključcima, rezultati novih ispitivanja biti ključni za odluku o početku nastave u OŠ „M.Vuković“.

"Ovakav stav je i bio predlog roditelja i potpuno je logičan jer roditelji s razlogom ne žele prihvatiti autobuski prevoz za đake u druge škole za sada. Ako ste ranije donijeli ishitrenu odluku, da li sada ponovo donosite ishitrenu odluku bez rezultata dodatnih novih ispitivanja pa tvrdite da će nastava sigurno početi 19. septembara vjerovatno u školi koja je zvanično još uvijek nebezbjedna?", navodi Baždar.

"Gospodine Boškoviću, polemika između Vas i mene je potpuno nebitna djeci, roditeljima i javnosti. Istina, s razlogom upozoravam javno na Vašu neodgovornost jer ste javni funcioner, a to što Vam lični i profesionalni kodeks dopušta da svoje kritičare nazivate košmarnim osobama, govori puno o Vama. I javnost ne možete ubijediti da bilo ko drugi osim Vas koji ste proglasili objekat nebezbjednim shodno nalazima iz maja, promoviše ideju nebezbjednosti objekta. Štetne posljedice su već tu i trpjet će ih đaci i roditelji zbog kašnjenja nastave. Iza mojih riječi je motivacija roditelja čije dijete ide u ovu školu, a iza Vaših povrijeđena sujeta Vladinog birokrate", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika