Društvo

Herceg Novi prva opština koja je obnovila sva igrališta

Herceg Novi će do kraja oktobra biti prva opština koja je obnovila sva igrališta na svojoj teritoriji, i to samo za godinu.
Herceg Novi prva opština koja je obnovila sva igrališta
Portal AnalitikaIzvor

Akciji „Obnovimo dječija igrališta“, koju je inicirala Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, priključila se i kompanija “M:tel”, a ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor te kompanije Vladimir Lučić i direktor Agencije Nikša Grgurević.

Agencija za izgradnju i razvoj je kroz akciju, započetu prije godinu, već uz pomoć donatora obnovila pet igrališta. Najnovija donacija omogućiće popravku preostalih deset igrališta - obnovu postojećih i dodavanje novih elemenata.

“Obnovu preostalih igrališta je podržala kompanija “M:tel”, čime su pokazali visok stepen društveno odgovornog ponašanja i na čemu smo im zahvalni. Nakon potpisivanja ugovora, Agencija je pokrenula tendersku proceduru koja će biti realizovana u narednim sedmicama. Poslije izbora izvođača odmah ćemo pristupiti  realizaciji ovog projekta. Želja nam je da do kraja mjeseca oktobra Herceg Novi bude prva opština u Crnoj Gori koja je obnovila sva dječija igrališta na svojoj teritoriji", poručio je Grgurević.

Direktor kompanije “M-tel” Vladimir Lučić je istakao da su sa zadovoljstvom podržali inicijativu Herceg Novog.

0309hn2

“Najdraže donacije su upravo za najmlađe i iskreno želimo da djetinjstvo provode u sigurnom ambijentu obnovljenih igrališta. Za proteklih devet godina, donacijama u svim segmentima crnogorskog društva od preko 3 miliona eura, dokazali smo da smo društveno odgovorna kompanija”, poručili su iz “M-tela”.

Grgurević je kazao da je ova akcija pokazala da se skroz partnerstva sa privredom i aktivnu saradnju može mnogo postići za naš grad.

“Kada smo pokrenuli akciju naši sugrađani i privrednici su bili prilično rezervisani, smatrajući da je veoma ambiciozno očekivati da se toliko veliki broj igrališta obnovi za 12 mjeseci. Uz pomoć donatora dokazujemo da je moguće”, kazao je Grgurević.

Već sada se zna da nakon završetka ovog Agencija za razvoj i izgradnju grada pokreće novi projekat - obnova svih sportskih terena u gradu.

“Na ovaj način lokalna uprava pokazuje da je naročito posvećena dobrobiti naših najmlađih sugrađana, a samim tim i svih građana Novog, i to tako što aktivno radimo na uljepšavanju prostora za igru mališana i stvaramo uslove za boravak djece na otvorenom prostoru, što podstiče pravilan razvoj i odrastanje”, rekao je Grgurević.

Portal Analitika