Crna hronika

Pronađen trag krvi Nemanje Medina: Namamili ga pričom o prodaji oružja

Trag krvi nestalog Petrovčanina Nemanje Medina (24) pronađen na tablici zapaljenog vozila, koja je ispala iz prtljažnika, ukazuje na sumnju da je ovaj mladić otet 8. jula, a za direktne izvršioce viši državni tužilac Željko Tomković u naredbi za sprovođenje istrage označio je Vladimira Ulamu (24) iz Virpazara i Darka Mijovića (26) iz Zete, pišu Dnevne novine.
Pronađen trag krvi Nemanje Medina: Namamili ga pričom o prodaji oružja
Portal AnalitikaIzvor

Iako nedovoljno jasna, kako se navodi u tekstu, tužilačka naredba sugeriše da je Medin povrijeđen i okrvavljen, prije nestanka držan u prtljažniku “renoa megan” (BD BB142), u kojem su se prethodno nalazile stare francuske tablice vozila (BV-910HH), a jedna od njih je po svemu sudeći ispala iz vozila, nedaleko od mjesta gdje je zapaljeno.

Susret zbog kupovine oružja

U naredbi, u koju su Dnevne novine imale uvid, stoji da se osnovano sumnja da su Ulama i Mijović 8. jula u Virpazaru, “svjesni svog djela, čije su izvršenje htjeli obmanom i silom, zadržali oštećenog Nemanju Medina u trajanju dužem od deset dana, a koje stanje i dalje traje. Pri tome su za Medina nastupile teške posljedice, a okrivljeni Bogdan Milić (34), Marko Vujačić (45) i Zoran Muhadinović (44), u periodu od 8. jula do 4. avgusta, pružili su pomoć Ulami kao učiniocu krivičnog djela, za koje je propisana kazna zatvora preko pet godina, da ne bude otkriven”, stoji u naredbi za sprovođenje istrage.

Tužilac dalje tvrdi da su osumnjičeni bili svjesni krivičnog djela, tako što su “Ulama i Mijović zajednički telefonskim putem 8. jula pozvali Medina da dođe u Virpazar radi kupovine oružja.

“To je oštećeni prihvatio i iz Petrovca istog dana sa “meganom” došao u Virpazar, gdje se sreo sa okrivljenim Ulamom, nakon čega je Ulama, zajedno sa jednom ili više za sada nepoznatih osoba, zahtijevao od oštećenog da nešto učini, ne učini ili trpi na svoju štetu. Kako to oštećeni nije prihvatio, primjenjivali su silu prema oštećenom, nanijevši mu tjelesne povrede od kojih je krvario, potom su ga stavili u prtljažnik “megana” i sa njim ga odvezli i sakrili u za sada nepoznato mjesto. Nakon toga su Ulama i Mijović u periodu od 8. jula do 12. jula u mjestu Jabukov Do, u blizini lokalnog puta ka Rijeci Crnojevića, zapalili ovaj automobil”, ocijenio je tužilac.

Mijoviću opekotine po ruci, Ulami oguljotine na nogama

Tom prilikom, pišu DN, Mijović je zadobio opekotine u predjelu desne podlaktice, a Ulama oguljotine u predjelu nogu. Vozilo je nađeno 12. jula prilikom pretrage terena u okolini navedenog puta. 

“Dana, 11. jula u mjestu Jabukov Do, prilikom pretrage terena, pronađena francuska registarska oznaka sa biološkim tragovima Medina. Tablica se prethodno nalazila u prtljažniku njegovog vozila, dok su se Vujačić i Muhadinović zajedno sa Mijovićem 8. jula sastali sa Milićem u selu Resna na Cetinju. Tada su dogovorili o načinu pružanja pomoći Ulami, tako što će ga kriti u kući Milića, što je Milić i prihvatio. Potom se Ulama u periodu od 10. jula do 4. avgusta krio u kući Milića, gdje su mu dostavljana uputstva, kakvu izjavu treba da da nadležnim organima, a onda je i uhapšen”, smatra tužilac Tomković. 

Tom prilikom, Mijović je zadobio opekotine u predjelu desne podlaktice, a Ulama oguljotine u predjelu nogu. Vozilo je nađeno 12. jula prilikom pretrage terena u okolini navedenog puta. "Dana, 11. jula u mjestu Jabukov Do, prilikom pretrage terena, pronađena francuska registarska oznaka sa biološkim tragovima Medina. Tablica se prethodno nalazila u prtljažniku njegovog vozila, dok su se Vujačić i Muhadinović zajedno sa Mijovićem 8. jula sastali sa Milićem u selu Resna na Cetinju. Tada su dogovorili o načinu pružanja pomoći Ulami, tako što će ga kriti u kući Milića, što je Milić i prihvatio.

Potom se Ulama u periodu od 10. jula do 4. avgusta krio u kući Milića, gdje su mu dostavljana uputstva, kakvu izjavu treba da da nadležnim organima, a onda je i uhapšen", zaključio je tužilac Tomković.

Albancu ostali dužni za oružje?

Iako nije obuhvaćen naredbom za sprovođenje istrage, policija traga za albanskim državljaninom Adrijanom Kastratijem za kojeg se sumnja da je jedan od aktera nestanka Medina. Prema operativnim informacijama policije, Mijović je bio spona između Ulame i Medina sa jedne, i Kastratija sa druge strane u šverc oružja kada je, kako se sumnja, došlo do problema zbog neizmirenih dugovanja. Kastrati je, prema saznanjima policije, napustio Crnu Goru iste noći kada je nestao i Medin. Od tada je samo jednom došao u naselje Karabuško polje, gdje je pokupio svoje stvari i onda se opet vratio u Albaniju. (Dnevne novine, CdM)

Portal Analitika