Abiznis

MF: U Vladi nema političke volje da se primijeni zakon

Iz Ministarstva finansija Pobjedi su juče kazali da u Vladi nema političke volje da se primijeni Zakon o izmirenju obaveza bivšim radnicima Kombinata aluminijuma.
MF: U Vladi nema političke volje da se primijeni zakon
Portal AnalitikaIzvor

- Ministri DPS-a, i pored obećanja političkog direktora DPS-a, Tarzana Miloševića, radnicima, smatraju da se zakon ne moze implementirat - kazali su redakciji Pobjede iz Ministarstva finansija komentarišući najnovija dešavanja i odluku Vlade od četvrtka da ostaje pri svojim zaključcima iz aprila ove godine.

Oni su ponovili da je Ministarstvo finansija obezbijedilo i rezervisalo sredstva za isplatu otpremnina.  U odgovoru iz ovog resora navode i da je „Ministarstvo finansija saglasno i sa predlogom bivšeg ministra finansija Radoja Žugica kako taj problem treba da se riješi.

- On je prije nekoliko dana iznio taj predlog javno. Taj predlog bivšeg ministra Žugića podržali su ministri iz opozicije, ali on nije dobio podršku njegovih partijskih kolega iz DPS-a - kazali su redakciji Pobjede juče iz resora ministra Raška Konjevića, ne navodeći šta sadrži predlog Žugića, sa kojim su oni saglasni.

Odgovor na pitanje koji je to predlog Pobjeda je potražila direktno od bivšeg ministra Žugića koji je kazao da on nije davao nikakav predlog.

- Nikakav predlog nijesam davao već komentarisao ranije mišljenje Vlade -sukob socijalnog programa i Zakona jer se Zakon poziva na socijalni program. Jedino sam dao komentar na ,,kritiku“ gospodina Konjevića da sam nezakonito potrošio novac za ovu namjenu. Sad isti Konjević kaže da ima novca u tom istom budžetu koji se nije mijenjao – objasnio je Žugić I ponovio da nikakvog predloga nije bilo.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika