Crna hronika

Danilovićevog pomoćnika provjeravaju zbog zloupotreba državne imovine

Kriminalistička policija juče je pretresla službene prostorije Vladana Delića, pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića zbog sumnje da je falsifikovao isprave i zloupotrijebio službeni položaj.
Danilovićevog pomoćnika provjeravaju zbog zloupotreba državne imovine
Portal AnalitikaIzvor

Delićeva kancelarija pretresena je po nalogu sudije za istragu Osnovnog suda, a na inicijativu Osnovnog tužilaštva u Podgorici. Prema saznanjima Pobjede, Delić, koji pokriva mjesto načelnika Službe za kancelarijske opšte i pomoćne poslove se sumnjiči da je zloupotrijebio državne resurse – imovinu.

Njegova kancelarija pretresana je nekoliko sati i oduzeta je dokumentacija koja će biti predata tužilaštvu. Odnijet je i računar koji je koristio i poslat na vještačenje.

Delić je, sumnja se, zloupotrijebio položaj prilikom određi vanja dnevnica službenika MUP-a, goriva, raspodjele automobila, njihovog servisa.

Tužilaštvo od maja 2015. godine ispituje radnje Delića za koje određeno vrijeme postoje indicije da nijesu u skladu sa zakonom. Nedavno su ga kolege, po nalogu tužilaštva, pozvale da u svojstvu građanina da izjavu o mogućim zloupotrebama u MUP-u, ali je on to odbio. Nakon toga, sudija za istragu je donio naredbu za pretres. Delić je prije imenovanja za pomoćnika Danilovića, bio pomoćnik i njegovom prethodniku Rašku Konjeviću, a prije toga obavljao je poslove inspektora kriminalističke policije u Nikšiću. Za sve to vrijeme, policija je imala sumnje da se bavi zloupotrebama.

Protiv njega se već godinu i po vodi izviđaj u Osnovnom tužilaštvu u Nikšiću. Iako je ministar unutrašnjih poslova pretres doživio kao „osvetu“, činjenica je da se njegov pomoćnik sumnjičio za zloupotrebe mnogo ranije nego je on imenovan za tu fukciju.

-Dužan sam da primijetim da se to dešava nakon što je Delić tužilaštvu uputio akt u kome ukazuje na određene neregularnosti - kazao je Danilović za TV Vijesti.

Pitanje je samo kako se može nazivati osvetom akcija policije koja je realizovana po nalogu tužilaštva i sudije 16 mjeseci nakon početka istrage protiv Delića.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika