Kultura

Novi Sad: Otvorena izložba "Nova religija" Demijena Hersta

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović večeras je u Muzeju savremene umjetnosti Vojvodine otvorio reprezentativnu izložbu "Nova religija", čiji je autor jedan od najpoznatijih i najslavnijih živih umetnika Demijen Herst.
Novi Sad: Otvorena izložba "Nova religija" Demijena Hersta
Portal AnalitikaIzvor

Mirović je tom prilikom rekao da činjenica da se u Vojvodini predstavlja umjetnost Demijena Hersta predstavlja posebnu privilegiju.

"Ovo je i način da se izbrišu granice jezika i kultura i generiše univerzalna duhovna struktura otvorena za sve izazove današnjice", rekao je Mirović.

Direktorka Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Sanja Kojić - Mladenov rekla je da se bogatstvo te izložbe ogleda u činjenici da je postavka jedinstven umjetnički koncept i da predstavlja jedinstvenu umjetničku instalaciju u kojoj su svi radovi međusobno povezani.

Direktorka Britanskog saveta za Zapadni Balkan Kler Sirs je istakla da je Demijen Herst uvijek privlačio široku pažnju publike, da ne stvara umjetnost za malu, već za brojnu publiku i da ljudi lako shvataju teme kojima se on bavi.

Izložbu "Nova religija", koja će u Muzeju savremene umjetnosti Vojvodine biti postavljena do 14. oktobra, čine 44 grafike i četiri skulpture.

Portal Analitika