Abiznis

Ubrzati gradnju zgrade za penzionere u Baru

Na sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera Bar istaknuta je potreba za ubrzanom realizacijom obezbjeđivanja lokacije i neophodnih sredstava za izgradnju zgrade za penzionere u tom gradu.
Ubrzati gradnju zgrade za penzionere u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici, kojoj je prisustvovao ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić i predsjednik Saveza udruženja penzionera CG, Branko Vešović, razmatrani su modaliteti za rješavanje stambenih pitanja barskih penzionera.

"Očekivanje je da Opština preuzme koordinaciju ovog posla, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma kao nadležnog za stambenu politiku, kao i aktivno učešće drugih organa i institucija", saopšteno je iz MORT.

Na sastanku su dogovorene dalje aktivnosti, koje podrazumijevaju obezbjeđivanje lokacije od strane Opštine uz oslobađanje plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, po uzoru na ostale crnogorske opštine koje su na taj način rješavale ovo pitanje.

"Takođe, na zahtjev Saveza udruženja penzionera razmatrane su i mogućnosti za prilagođavanje cjenovne politike Nacionalnih parkova po pitanju ulaznica za organizovane i individualne posjete penzionera, o čemu će se u narednom periodu donijeti adekvatne odluke na nivou Nacionalnih parkova", navodi se u saopštenju.

(RTCG)

Portal Analitika