Društvo

U uvali Dobreč položen vijenac na spomen ploču poginulim pilotima

Polaganjem vijenca na spomen ploču u uvali Dobreč, danas je obilježeno pet godina od kada su u padu helikoptera stradali pripadnici Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore,potpukovnik Belhadin Šahbaz, major Ivan Obradović i vodnik I klase Vidoje Tomić.
U uvali Dobreč položen vijenac na spomen ploču poginulim pilotima
Portal AnalitikaIzvor

Počast pilotima su, u prisustvu članova njihovih porodica, odali zamjenik načelnika Generaštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Rajko Pešić, komandant Vazduhoplovstva VCG, pukovnik Živko Pejović i pripadnici Vojske.

Pukovnik Pejović je tom prilikom kazao da uspomena na stradale pilote živi u svima nama.

“Iako je prošlo pet godina od kako Belhadin, Ivan i Vidoje nijesu više sa nama na ovozemaljskom svijetu, mi i dalje osjećamo istu onu veliku prazninu”, kazao je komandant Vazduhoplovstva VCG.

On je naglasio da porodice stradalih pilota osjećaju najveću prazninu, jer je na tom ljutom kršu nasilno prekinuta ljubav i pažnja koju su nesebično pružali svojim najbližima.

“Surovu realnost ne možemo promijeniti ali, možemo da ih se živo sjećamo, da pričamo o njima i evociramo uspomene na njih, da im odajemo poštovanje, da žive u svima nama, a da svi zajedno budemo ponosni na njih”, zaključio je pukovnik Pejović.

Portal Analitika