Društvo

Ministarstvo prosvjete: Košmari samo u glavi Milovana Baždara

Neistiniti navodi člana Građanskog pokreta URA Milovana Baždara o tome da učenici JU OŠ “Milan Vuković” Herceg Novi i njihovi roditelji nemaju nikakvu “ozbiljnu informaciju” o početku nastave u školskoj 2016/2017. godini očigledno su rezultat košmara u kome se on nalazi zbog pokušaja da učenike i obrazovno-vaspitnu ustanovu “uvuče” u političku priču, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva prosvjete. Reagovanje ministarstva na tekst Baždar: Košmar 730 đaka i njihovih roditelja u H. Novom zbog ministra Boškovića", objavljen danas u 13.17 sati, prenosimo integralno.
Ministarstvo prosvjete: Košmari samo u glavi Milovana Baždara
Portal AnalitikaIzvor

"Gospodine Baždar, o Vašoj iskrenosti i očiglednim nečasnim namjerama najbolje će suditi i dvadesetak članova Savjeta roditelja koji su bili na sastanku kojem ste i Vi prisustvovali. Potpuno je jasno da ne birate sredstva za sopstvenu političku promociju i promociju pokreta kome pripadate, pa dajete neistinite izjave, a što je još gore zbog toga ste spremni da bezbjednost učenika i zaposlenih u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi stavite u drugi plan.

Da Vas podsjetimo, gospodine Baždar, pošto zbog košmara u kojem se nalazite, očigledno do Vas ne dopiru činjenice i istina. Ministarstvo prosvjete kao odgovorna institucija vodi računa o funkcionisanju obrazovnog sistema i nama je bezbjednost i učenika i zaposlenih JU OŠ “Milan Vuković” Herceg Novi na prvom mjestu i, za razliku od Vas, mi nećemo dozvoliti da se njihova bezbjednost ni ujednom trenutku ugrozi, što se za Vas ne može reći.Upravo iz razloga njihove bezbjednosti je i donijeta odluka da se odloži izvođenje nastave, a na sastanku sa članovima Savjeta roditelja kojem ste i Vi prisustvovali dogovoreno je da nastava počne19. septembra.

Da Vas podsjetimo i da je Vlada Crne Gore samo za prvu fazu rješavanja problema klizišta na Savini opredijelila 535.000 eura, kako bismo ovaj problem trajno riješili jer želimo da naši predškolci, učenici i zaposleni borave i rade u bezbjednim objektima.

I na kraju, gospodine Baždar, 16. oktobra kad se probudite iz sopstvenog košmara, shvatićete da su svi Vaši pokušaji uplitanja obrazovno-vaspitnih ustanova i učenika u politiku i prikupljanje političkih poena besmisleni i uzaludni".

Portal Analitika