Turizam

Postsezona u hotelima bolja od lanjske, cijene niže i do 30%

Vremenske prilike hotelijerima idu na ruku pa su sva veća i novija hotelska zdanja na hercegnovskoj rivijeri i dalje sa solidnom posjetom.
Postsezona u hotelima bolja od lanjske, cijene niže i do 30%
Portal AnalitikaIzvor

Hotel Rivijera u Njivicama popunjen je sa 60 – 70%. Cijene su za postsezonski period snizili za 10%, pa za noćenje sa doručkom u ovom hotelu treba izdvojiti od 90 do 150 eura.

Kada je riječ o hotelu Lighthouse u Igalu, direktor marketinga i prodaje, Jovan Mićunović, kaže da su minulom sezonom zadovoljni iako je bilans ispod očekivanog. Jer, veliki broj ruskih turista odustao od posjete Crnoj Gori zbog finansijke krize, ali i zbog direktive da se neki aranžmani preusmjere na njihovo tržište. Za postsezonski period nude niže cijene usluga:

– Nama su cijene, inače, od 1. septembra, svake godine, pa i ove, niže nekih 30-ak posto, tako da se polupansion kreće od 22 do 42 eura, u zavisnosti od vrste sobe i usluge koju gost koristi – kazao je Mićunović.

Ljetnja sezona za ovu kompaniju po prometu je slična prošlogodišnjoj. Trenutna popunjenost je visoka, 93%, odnosno u hotelu je 300 gostiju, najviše zahvaljujući Balkanskom prvenstvu u džudou. Očekuju da će takva popunjenost biti do polovine septembra, dok u oktobru, novembru i decembru tradicionalno bilježe manje gostiju, ali neće ni ovoga puta zatvarati kapije.

U hotelu Palmon Bay, koji je ove godine u potpunosti renoviran, kažu da su poslovanjem u ovoj ljetnoj sezoni zadovoljni. Ostvaren je zadovoljavajući broj noćenja, koji je u porastu u odnosu na prošlu godinu.

– Kao što znate, hotel “Palmon Bay” je od renoviranja aktivno radio na poboljšanju usluge, kako za goste tako i za mještane. Ove godine smo otvorili 40 novih soba u depadansu, kao i moderno kupalište  sa bazenom, uz koje pristaje i “Palmon boat”, za izlete po zalivu i do plaže na Mirištima. Sve to je doprinijelo da se već  bogata ponuda hotela upotpuni, a turističke agencije  i turisti prepoznaju kvalitet hotela i sadržaji koje “Palmon Bay” nudi. Upravo zbog konstantnog unapređenja ponude i usluge, “Palmon Bay” je ove godine zabilježio veći broj noćenja i bolje poslovanje u odnosu na prošlu godinu – kazali su iz PR službe ovog  hotela u Igalu sa 4 zvjezdice.

Postsezonski cjenovnik ovdje će primjenjivati od 10. septembra, a cijene će biti snižene za čak 30%, pa će gosti za noćenje sa doručkom plaćati od 44 do 70 eura po osobi.

Hotel Sun Resort popularan je za grupne posjete, “work shop” i “team building” skupove i seminare. U toku seprembra u ovom hotelu održava se Yukomat – seminar nano fizičara. Kako su nam kazali iz menadžmenta, hotel će ugostiti 120 osoba iz najpoznatijih naučnih ustanova cijelog svijeta. Cijene su, u odnosu na glavnu turističku sezonu, snižene za 20%, a u toku su i promotivne ponude i akcije, pa gosti za boravak od 7 dana plaćaju samo 6, za 10 dana plaćaju 9 i za 14 plaćaju 12 dana. Broj gostiju u septembru, u odnosu na prošlu godinu, veći je za 15-20%, a dobru popunjenost očekuju i u oktobru.

Novootvoreni renovirani hotel Park u Bjeloj, kao i hotel Delfin kompanije Carine, biće puni do kraja oktobra, a u oba hotela trenutno boravi oko 950 gostiju. Vlasnik, Čedo Popović, kazao nam je da su minulom sezonom i te kako zadovoljni, jer su oba hotela puna od 1. jula. Aranžmani su prodati i za postsezonu tako da cijene neće mijenjati. Ponuda u hotelima je “all inclusive” pa su i cijene specifične, kazao je Popović. U hotelu Delfin su uglavnom francuski državljani, dok su u Parku Njemci, Holanđani, Španci, Italijani.

Popović je kazao da hoteli tokom zime neće raditi, ali do kraja oktobra, sigurno hoće. Moguće da sezonu produže i u novembru. (Radio Jadran)

Portal Analitika