Abiznis

Dragičević: Podržavam izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru

Poslanica HGI-a u Skupštini Crne Gore Ljerka Dragičević, izjavila je da će ta stranka podržati Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama u javnom sektoru kojim će se regulisati visina koeficijenta za zaposlene u ZIKS-u.
Dragičević: Podržavam izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru
Portal AnalitikaIzvor

Poslanica Dragičević sastala se danas sa predstavnicima ZIKS-a , predsjednikom Sindikata,Nenadom Rakočevićem i članom Glavnog odbora Sindikata, Predragom Spasojevićem.

Oni su upoznali poslanicu HGI sa problem koji se odnosi na Zakon o zaradama u javnom sektoru, u kojem oni, kao zaposleni u ZIKS-u, nijesu prepoznati. Zato traže izmjene i dopune Zakona o zaradama u javnom sektoru.

Predstavnici ZIKS-a su naveli da je, s obzirom na to što se  poslovi koje obavljaju svi zaposleni u ZIKS-u ne mogu mjeriti u odnosu na druge zaposlene u javnom sektoru, potpuno opravdano da  budu obuhvaćeni Zakonom i da se njihova zarada reguliše posebnim aktom.

Smatraju da Ministarstvo pravde, u čijoj su nadležnosti, treba da Ministarstvu finansija uputi Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama u javnom sektoru i da u saradnji sa Sindikatom ZIKS-a pripremi i adekvatnu uredbu o visini koeficijenta za zaposlene u ZIKS-u.

Ukoliko pomenuti Predlog zakona uđe u skupštinsku proceduru, poslanica Dragičević je kazala da će imati podršku HGI.

Portal Analitika