Društvo

Srpski mediji šire dezinformacije: Raspisali se o „ratu“ na granici CG i Kosova

„Opasno se zakuvava na Balkanu: Šiptari pucali Crnogorce, ovi uzvratili vatru“, „ANA zaprijetila ratom“, „Priština: Eksploziv odložio raspravu o granici“, „Učestale provokacije na granici na Čakoru“, samo su neki od naslova srpskih medija kojim pokušavaju da potpale vatru oko razgraničenja Crne Gore i Kosova.
Srpski mediji šire dezinformacije: Raspisali se o „ratu“ na granici CG i Kosova
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama CdM-a iz vrha Uprave policije, niko sa kosovske strane nije pucao ni na crnogorsku policiju niti put naše teritorije. Svi naslovi srpske štampe su, prema našim saznanjima, samo dezinformacije.

Zanimljivo je i to što je, prema riječima naših sagovornika, pitanje granice Crne Gore i Kosova o kom se njihov parlament ni juče nije izjasnio, „zasluga“ srpske manjine. 

Prema informacijama prištinskih medija srpska manjina na Kosovu glasaće za Sporazum pod uslovom da ostvare neke svoje interese.

Prvo, navodno, to je da zamjenik šefa Kosovske obaveštajne agencije ubuduće bude predstavnik Srba.

A druga stvar koju žele da dobiju preko „leđa“ crnogorsko-kosovskog razgraničenja je, navodno, da se na Kosovu postavi 20 baznih stanica jednog srpskog mobilnog operatera. 

Da će pitanje razgraničenja biti riješeno, siguran je predsjednik Skupštine Crne Gore, Darko Pajović.

„Crna Gora je faktor mira u regionu. Vjerujem da će sve stvari koje zaokupljaju pažnju javnosti biti riješene na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Pajović novinarima na konferenciji za medije u štabu stranke.

"Imamo dobre odnose sa svima, pa i sa Kosovom. Tako će i ostati", zaključio je on.

CdM

Portal Analitika