Politika

Đonović na čelu Političkog savjeta Pozitivne

Bivši predsjednik i poslanik Liberalnog savza Crne Gore (LSCG), Ranko Đonović, predsjednik je Političkog savjeta Pozitivne Crne Gore, saopšteno je danas na pres konferenciji te partije.
Đonović na čelu Političkog savjeta Pozitivne
Portal AnalitikaIzvor

Lider Pozitivne, Darko Pajović, saopštio je da im je važno da nakon izbora, kadrovski pojačani, nastave da rade na prozapadnom kursu u miru i stabilnosti.

Pajović je najavio da se spremaju za samostalan nastup na parlamentarnim izborima 16. oktobra.  To će, rekao je on, verifikovati stranački organi.

"Nakon izbora nema saradnje sa onima koji poništavaju crnogorsku nezavisnost, koji su protiv Evrope. Sa ostalima je saradnja dobrodošla", kazao je Pajović, ističući da nema skretanja sa evropskog kursa, te rušenja vlasti s ulice.

Komentarišući pitanje demarkacije granice Kosova i Crne Gore, Pajović je rekao da je Crna Gora uvijek bila faktor mira i stabilnosti u regionu.

"Imamo dobre odnose sa svima, pa i sa Kosovom. Tako će i ostati", rekao je Pajović, koji je istakao i kako se nada da će pitanje granice biti riješeno na dobar način.

Đonović je saopštio da je u Pozitivnoj Crnoj Gori prepoznao program i načela koje je postavio Liberalni savez Crne Gore (LSCG).

Istakao je da je Pozitivna Crna Gora, 27. januara ove godine podrškom Vladi Crne Gore tokom glasanja o povjerenju u parlamentu, spasila državu da ne dođe do političke, ekonomske i bezbjednosne krize.

On je rekao da žele da podrže program sprovođenja politike Pozitivne za dobro svih građana Crne Gore. U partiji Darka Pajovića je, kaže, prepoznao progres.

rtcg.me

Portal Analitika