Fudbal

RADONJIĆ: Nijesmo ličili na sebe

Selektor Mojaš Radonjić bio je utučen nakon utakmice i ubjedljivog poraza od Češke 3:0.
RADONJIĆ: Nijesmo ličili na sebe
Portal AnalitikaIzvor

- Teško je sada dati pravi i objektivni komentar. Kada uđete u utakmicu onako kako smo mi ušli, kada počne na onakav način… Da li su to novi kriterijumi za sviranje penala, nemam pojma. Lopta leti 10 metara od mjesta događaja, čovjek svira penal, što da radimo… Poslije toga nijesmo uspjeli da se vratimo, a objektivno - uz sve što sam do sada rekao - nijesmo ni ličili na sebe.

Radonjić je istakao da je ekipa slabo trčala i da je to glavni faktor.

- Logično je da se protiv ovakve ekipe teško vratiti nakon 0:3. Nešto smo pokušali izmjenama koliko smo najranije mogli, ali kad gubite 3:0 kod kuće objektivno teško se možete vratiti i napraviti bolji rezultat od ovog - kazao je selektor.

- Potpuno smo drugačije planirali tok utakmice, ali kad planirate utakmica donese nešto drugo. Nijesmo ni mogli pretpostaviti da će odmah biti penal i onda je to srušilo sve planirano. To je uticalo na igrače da ne mogu da se vrate, ređale su se katastrofalne greške i kako poslije toga da dobijete sigurnost? Jurnjavom ne može ništa da se napravi, kad nema kvalitetnog pasa… Izgubili smo 60-70 odsto duela, tako se ne može doći do igre. Njima lopta na glavu - oni igraju, njima lopta u noge - oni igraju. Nama lopta na glavu - mi ne igramo, nama lopta u noge - ne igramo. Ipak je prevelika razlika u kvalitetu, uz ovaj minimum trčanja. Dokazali su da su prava ekipa i da je protiv njih jako teško igrati, a da bi se igralo moraju svi fenomenalno da trče.

Zašto su baš Mandić i Kartal zamijenjeni u 35. minutu?

- Ne znam ko je noćas dobro igrao. Do tog trenutka, kakav god drugi da su učinak imali, oni su imali najmanji. Ne može onako da se pogriješi kod drugog gola, ne može Mandić onako da bude neaktivan i naprijed i nazad. Nijesu bili sami, u tom trenutku mogao sam bilo koga da zamijenim, ali tražili smo neka rješenja da probamo da dođemo do igre, da ubrzamo… - objasnio je Mojaš Radonjić.

ARENA

Portal Analitika