Društvo

Volkov primio nove kadete koji će se školovati na inostranim vojnim akademijama

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov, primio je crnogorske kadete koji će se od predstojeće studijske 2016/17. godine obrazovati na vojnim akademijama u Republici Hrvatskoj, Republici Italiji i Republici Grčkoj.
Volkov primio nove kadete koji će se školovati na inostranim vojnim akademijama
Portal AnalitikaIzvor

Volkov je čestitao prisutnima na sticanju statusa kadeta Vojske Crne Gore, ukazujući im, kao budućim pripadnicima Vojske Crne Gore, na značaj obrazovanja na prestižnim vojnim akademijama u svijetu, On je poželio kadetima uspjeh u budućem školovanju, u nadi da će svojim ponašanjem, zalaganjem i lojalnošću na najbolji način predstavljati Crnu Goru.

Na Vojnoj akademiji “Petar Zrinski” u Zagrebu školovaće se Mitar Šimun, Andrija Božović na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji u Pocuoliju kod Napulja, a Danilo Lalić na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Modeni. Četvoro kadeta školovaće se u Grčkoj. Danilo Joksimović  i Nikola Đurović na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji, Filip Ćorac na Pomorskoj vojnoj akademiji i Milivoje Lončar na Akademiji kopnene vojske u Atini.

Trenutno se na inostranim vojnim akademijama u Republici Hrvatskoj, Republici Makedoniji, Republici Grčkoj i SAD obrazuju 24 crnogorska kadeta.

Portal Analitika