Kultura

Duo Đorđević - Jovović otvaraju 10. Petrovac Jazz Festival

Ovogodišnje 10. izdanje Petrovac Jazz Festivala počeće večeras nastupom dvojice poznatih crnogorskih muzičara – Dragomira Karla Đorđevića i Šula Jovovića u Spomen domu „Crvena komuna“ od 19 i 30 časova.
Duo Đorđević - Jovović otvaraju 10. Petrovac Jazz Festival
Portal AnalitikaIzvor

Iako je ranije najavljeno da će, zbog izostanka podrške, ovog puta biti u mogućnosti da naprave samo jednodnevni događaj, jubilarno izdanje festivala ipak će trajati tri dana. Nakon nastupa dua Đorđević – Jovović, takođe u „Crvenoj komuni“ u Petrovcu, biće predstavljen zbornik radova o paštrovskoj i budvanskoj muzičkoj tradiciji „Začuh vilu u dubravu đe pjesan poje“ od 20 i 30 časova, o kome će govoriti priređivači dr Zlata Marjanović i Dušan Medin.

Za sjutra je na istom mjestu najavljen nastup Tibora Maha Nađa od 19 i 30 časova. Veče će biti nastavljeno na terasi Castello gdje će prvo svirati Dr. Wolf and Children of the Night od 21 čas, zatim ansambl Bađi Balaš New Quartet od 22 i 30 časova, a zatvoriće ga Jelena Jovović i Piva Jazz nastupom od 23 i 45 časova.

Posljednjeg dana, 3. septembra, biće još jednom predstavljena knjiga „Crnogorska pop-rock muzika 1954 - 1991“ Željka Milovića u Spomen domu „Crvena komuna“ od 19 i 30 časova.

Ulaz na sve programe je besplatan.

K.J.

Portal Analitika