Politika

Ivančević: Budva zaslužuje odgovornu, stručnu i efikasnu vlast

Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da naša izborna lista "Cdu - Volimo Budvu!" svakodnevno bilježi nove pristalice. Građani Budve razumiju i podržavaju naš program i naše planove za obnovu i razvoj našeg grada i naše opštine u cjelini. Na takvo opredjeljenje i nesumnjivu podršku nailazimo i zbog toga što smo, još uvijek, jedina stranka u Budvi koja je predala izbornu listu, što pokazuje i našu ozbiljnost i našu snagu - poručuje nosilac liste Cdu u Budvi, Dragan Purko Ivančević.
Ivančević: Budva zaslužuje odgovornu, stručnu i efikasnu vlast
Portal AnalitikaIzvor

Ivančević poručuje da je Cdu sigurna da će, kao nova lokalna uprava poslije izbora 16. oktobra, dostojno predstavljati one koji će za njih glasati, ali i da će vrlo odgovorno i dosljedno čuvati i braniti interese svih građana.

- Želim jasno da istaknem, odnosno da potvrdim da ćemo, kao nova vlast u Budvi, biti apsolutno protiv bilo kakvih podjela naših građana, a posebno protiv one koja ih dijeli po tome ko ima više, a ko manje prava da odlučuje o Budvi. To nikada nećemo prihvatiti - svi građani koji vole i poštuju Budvu su za nas jednaki. Jedini kriterijum koji je za nas bitan je onaj koji se tiče učešća u radnjama koje su srozale Budvu na najniže grane. Oni koji su bili uključeni u nezakonite poslove i odluke, kao i oni koji su sve to podržavali i odobravali - ne mogu biti dio naše vlasti u Budvi. Tu ne može biti sumnje, niti bilo kakvih promjena takve naše pozicije – ističe on.

Ivančević smatra da je Budva žrtva dugogodišnje pogrešne i štetne politike. Takvo stanje, dodaje on, nije promijenjeno ni u posljednjih godinu dana. Postojeća uprava nije imala ni znanja, niti kuraži da se uhvati u koštac sa teškim i opterećujućim problemima sa kojima se suočava opština Budva.

- Zato je činjenica da je podrška našoj izbornoj listi u stalnom rastu vrlo značajna za Budvu. Mi nećemo prihvatiti trule kompromise, niti neprincipijelni i nekritički odnos prema bilo kojoj političkoj strukturi. Ponavljam: svi koji vole Budvu i žele da doprinesu njenom oporavku su dobrodošli, izuzev onih koji su se negativno odnosili prema našem gradu i opštini i koji su se ogriješili o interese Budve i njenih građana. Kao budući predsjednik Opštine, želim i da potvrdim da će podrška našoj upravi doći i od dokazanih turističkih radnika i stručnjaka, kao i ljudi koji su eksperti za pojedine poslove ili oblasti interesovanja lokalne uprave, kako iz Budve i Crne Gore, tako i iz inostranstva. Imaćemo vrlo jaki, kompetentni i radu posvećeni tim, koji će povesti Budvu putem obnove i razvoja – poručuje Ivančević.

Prema njegovim riječima, osnovu ideja i napora Cdu, kao i obaveza koje će preuzeti, čini njihov "Sanacioni program za Budvu", koji predstavlja skup mjera, postupaka i projekata koje će vratiti mjesto, ulogu i značaj koji pripada Budvi u Crnoj Gori.

- Spremno dočekujemo izbore, a imamo sve što je potrebno da poslije 16. oktobra preuzmemo lokaknu upravu. Budva zaslužuje stručnu, odgovornu i efikasnu vlast. Spasimo Budvu, obnovimo Budvu, volimo Budvu – zaključuje se u saopštenju Ivančevića.

Portal Analitika