Društvo

MAROVIĆ: Nijesu krivi porodica i partija

Bivši funkcioner DPS-a, Svetozar Marović, kazao je da je za djela koja mu se stavljaju na teret kriv on i niko drugi. Poručio je da nije kriva njegova porodica, koja kao taoc njegovog imena strada i pati.
MAROVIĆ: Nijesu krivi porodica i partija
Portal AnalitikaIzvor

 

"Nije kriva ni partija koju sam stvarao i osjećao kao dijete svoje, iako je ona uvijek imala i ima boljih i važnijih od mene. Niko nije kriv, ni oni koji su me kao svjedoci iz Solomonovih priča krivili za ono što su sami radili, niko osim mene", rekao je Marović u izjavi za javnost.

On je rekao i da je priznao svoju krivicu i grijeh, kao prvi među ostalima jer, kako je kazao, nije znao što je trebalo da zna.

"Nijesam vidio ono što su svi vidjeli, nijesam spriječio ono što nijesam znao da je bilo, što sam vjerovao onima kojima bih opet vjerovao, što sam povrijedio one koji su meni vjerovali i koje molim da mi oproste, meni koji sam danas manji od najnižeg i kojeg svako može učiniti krivim za sve", navodi se u izjavi Marovića.

Marović je danas došao u podgorički Viši sud, gdje je održano ročište na kojem je razmotren sporazum o priznanju krivice koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom.

Prethodno ročište je odgođeno, jer je Marović bio bolestan i nije mogao da dođe.  

Marovižev advokat, Zdravko Begović, rekao je da je u stalnoj komunikaciji sa Marovićem.

"On je iz opravdanih razloga tj. zdravstvenih problema bio spriječen da dođe na ročište početkom avgusta", kazao je Begović za Antenu M,  uz napomenu da je zdravstveno stanje Marovića "kudikamo bolje i ročište će biti održano".

Begović očekuje i da će sud usvojiti sporazum.

"Ubijeđen sam da je taj sporazum zaključen apsolutno u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i da u tom smislu neće biti problema, da će ga sud usvojiti i u roku tri dana donijeti presudu koja će ga afirmisati. Njime su definisane određene stvari u pogledu kazne i imovinske koristi. U Višem sudu će se na ročištu koje je zakazano za 9. septembar odlučivati o drugom sporazumu. Vjerujem da će oba sporazuma sud usvojiti i da će biti donešena jedinstvena presuda za tzv. budvanski slučaj" istakao je Begović. 

Marović je potpisao dva sporazuma o priznanju krivice za ukupno osam slučajeva, zbog namještanja poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje Donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve "Properti investment", "Kopirajt", "Prijevor", "Jaz" i "TQ Plaza".

Označen je kao organizator kriminalne grupe. Sporazumima se nagodio sa tužilaštvom da odleži kaznu zatvora od tri godine i 10 mjeseci, da državi plati odštetu milion i 100 hiljada eura uz dodatnu obavezu da 100.000 eura da u humanitarne svrhe.

Prvim sporazumom se obavezao da odleži 30 mjeseci u zatvoru i uplati 50 hiljada eura u humanitarne svrhe. (Portal RTCG)

Portal Analitika