Crna hronika

Svetozar Marović dolazi na ročište u Viši sud

U podgoričkom Višem sudu danas je ročište na kojem će biti razmotren sporazum o priznanju krivice koji je sa Specijalnim tužilaštvom potpisao bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović.
Svetozar Marović dolazi na ročište u Viši sud
Portal AnalitikaIzvor
Prethodno ročište je odgođeno, jer je Marović bio bolestan i nije mogao da dođe.  
 
Njegov advokat Zdravko Begović za Antenu M je kazao da je u stalnoj komunikaciji sa Marovićem: 
 
"On je iz opravdanih razloga tj. zdravstvenih problema bio spriječen da dođe na ročište početkom avgusta. Danas će sigurno doći na glavni pretres, njegovo zdravstveno stanje je kudikamo bolje i ročište će biti održano" kazao je Begović. 
 
Begović očekuje da će sud usvojiti sporazum:
 
"Ubijeđen sam da je taj sporazum zaključen apsolutno u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i da u tom smislu neće biti problema, da će ga sud usvojiti i u roku tri dana donijeti presudu koja će ga afirmisati. Njime su definisane određene stvari u pogledu kazne i imovinske koristi. U Višem sudu će se na ročištu koje je zakazano za 9. septembar odlučivati o drugom sporazumu. Vjerujem da će oba sporazuma sud usvojiti i da će biti donešena jedinstvena presuda za tzv. budvanski slučaj" istakao je Begović. 
 
Ročište je zakazano u 11 sati, pred predsjednikom Višeg suda sudijom Borisom Savićem. 
 
Marović je potpisao dva sporazuma o priznanju krivice za ukupno osam slučajeva, zbog namještanja poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje Donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve "Properti investment", "Kopirajt", "Prijevor", "Jaz" i "TQ Plaza".
 
Označen je kao organizator kriminalne grupe. Sporazumima se nagodio sa tužilaštvom da odleži kaznu zatvora od tri godine i 10 mjeseci, da državi plati odštetu milion i 100 hiljada eura uz dodatnu obavezu da 100.000 eura da u humanitarne svrhe.
 
Prvim sporazumom se obavezao da odleži 30 mjeseci u zatvoru i uplati 50 hiljada eura u humanitarne svrhe.
Antena M 
Portal Analitika