Politika

SNP hoće u koaliciju

Glavni odbor Socijalističke narodne partije podržao je sinoć prijedlog njihovog lidera Srđana Milića o zajedničkom nastupu sa Građanskim pokretom URA i Demosom na predstojećim izborima. Milić je nakon šestočasovne sjednice saopštio da je tu odluku podržalo 120 članova GO, 27 je bilo protiv, dok za njih 11 „nijesu mogli da obezbijede učešće u glasanju“.
SNP hoće u koaliciju
Portal AnalitikaIzvor

Jučerašnja sjednica GO bila je specifična po tome što su članovi koji nijesu bili prisutni prvi put mogli da glasaju elektronski. Na sjednici, koja je trajala šest sati, bilo je prisutno 125 članova Odbora, što znači da je 22 glasalo elektronskim putem.

- GO SNP donio je odluku o ulasku u predizbornu koaliciju sa Demosom i GP URA. Odluku je podržalo, shodno Statutu, više od dvije trećine članova Odbora - kazao je Milić novinarima nakon glasanja. Kompromis Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, obezbjeđivanje dvotrećinske većine nakon elektronskog glasanja rezultat je Milićevog kompromisa sa strujom šefa poslaničkog kluba Aleksandra Damjanovića i predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića, koji nijesu imali ništa protiv koalicije sa Demosom, ali su imali rezerve prema savezu sa Žarkom Rakčevićem.

- Progutali smo veliku knedlu, ali je to bilo neophodno. Damjanović i Šćekić su sa svojim ljudima javno podržali prijedlog o koaliciji, uz jasne naznake da prilikom konačnog dogovora o raspodjeli mandata mora voditi računa o interesima stranke. I Damjanović i Šćekić će se naći pri vrhu poslaničke liste - rekao je izvor Pobjede.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika