Društvo

Požari obilježili kraj avgusta

Pripadnici Službe zaštite ugasili su u avgustu 670 požara i isporučili 100 cistijerni vode u bezvodnim područjima. Iako vatrogasci nijesu očekivali da će broj požara premašiti rekordnu brojku od 511 intervencija, koliko su imali prošle godine, posljednji avgustovski dani uticali su na obaranje “ rekorda. U toku ovog mjeseca Služba zaštite intervenisala čak 670 puta
Požari obilježili kraj avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Velika suša i jaki vjetrovi doveli su do toga da je proteklog avgusta zabilježeno najviše požara u posljednjih pet godina. Načelnik Službe zaštite Andrija Čađenović kazao je da su vatrogasci imali dosta posla i da su ga odradili na zavidnom nivou.

- Ovakav avgust je najgori od 2011. godine, kada su ugašena čak 852 požara – kazao je Čađenović. Ekipe su juče gasili travu i nisko rastinje u Kupuscima u Kučima, zatim Matagužima, Kosoru, Golubovcima, Tološima, Dajbabama i Karabuškom polju. U junu je ugašeno 59 požara i isporučeno 18 cistijerni vode, u julu je bilo 186 gašenja požara i 99 prevoza vode. To je znatno manje nego u istom periodu prošle godine, kada su u junu gasili požar 346 puta, a u julu čak 915 puta. Padavine, kojih je bilo dosta prethodna dva mjeseca, doprinijele su tome da intervencija bude znatno manje.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika