Politika

Obama zahvalio Vujanoviću

Sjedinjene Američke Države su svjesne da ono što ih povezuje kao narod, takođe ih ujedinjuje sa saveznicima, poručio je predsjednik SAD-a Barak Obama svom crnogorskom kolegi Filipu Vujanoviću.
Obama zahvalio Vujanoviću
Portal AnalitikaIzvor

Obama je, kako je saopšteno, odgovorio na čestitku koju mu je Vujanović uputio povodom 4. jula, proslave Dana nezavisnosti SAD.

“Hvala Vam na ljubaznoj čestitki povodom 240. godišnjice nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država. Kako slavimo, sve više smo svjesni da ono što nas povezuje kao narod takođe nas ujedinjuje sa našim saveznicima i prijateljima širom svijeta – a to je da, bez obzira na naše različitosti, mi vodimo računa jedni o drugima”, poručio je Obama.

SAD su, kako je dodao, osnovane na temeljnim slobodama, uključujući pluralizam, vladavinu prava i građanske slobode.

“Oni koji su oblikovali našu državu takođe su shvatali vrijednost godišnjeg obilježavanja ovog dana i razmišljanja o njegovom značaju i obnavljanja naše posvećenosti demokratskim vrijednostima.Možemo se osvrnuti na nedavnu i daleku prošlost i sjetiti se da je optimizam snažan, da je napredak moguć i da je istrajnost ključna u ostvarenju naših ciljeva. Narod Sjedinjenih Američkih Država je uz vas jer svi mi zajedno nastavljamo da radimo na ostvarenju svjetlije budućnosti”, navodi se u Obaminom odgovoru. (Portal RTCG)

Portal Analitika