Zanimljivosti

Kako od prvog dana da znate hoće li vas partner varati

Iako je mnogima teško da razumiju što nevjera sve više postaje problem za mnoge brakove, američki motivacijski govornik i pisac DeVon Frenklin kaže da postoji samo jedan uzrok toga, koji je, zapravo vrlo jednostavan, i da ga treba tražiti u ponašanju prije vjenčanja.
Kako od prvog dana da znate hoće li vas partner varati
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Frenklin pojasnio gostujući u emisiji „Nedjelja za dušu“ („Super Soul Sunday“) kod Opre Vinfri, u kojoj se govorilo o muško-ženskim odnosima, seksu i cjelibatu, ali i u svojoj knjizi „The Wait“, sve je posljedica „nepromišljenosti i haosa“.

Svaki čovjek, pojašnjava, kroz proces odrastanja usvaja određene obrasce ponašanja, među kojima ima pozitivnih, ali i onih koji nas, kako kaže, „ubijaju i guše“.

Prije nego navedemo Frenklinovo prilično jednostavno objašnjenje zašto se nevjera može lako razumjeti, valja reći de je on od 2012. godine oženjen i da je prije braka sa sadašnjom suprugom Megan Gud, tvrdi, živio u cjelibatu.

Dodaje da će se određeno seksualno ponašanje prije braka nastaviti i u braku, te će se doživljavati kao prihvatljivo.

- Ako sam bio disciplinovan što se tiče seksa prije braka, biću disciplinovan i kad se oženim. I mi se pitamo zašto tako puno brakova propada i zašto je tako puno nevjere - pojašnjava poznati Amerikanac.

On zaključuje da se ljudi prečesto nadaju da će promijeniti svoje ponašanje, ali da to nije tako jednostavno.

- Ono što ste radili, kakve ste navike imali - ostaje, one su još uvijek tu - dodaje DeVon Frenklina.

Izvor i foto: N1info.hr/N1 Hrvatska/Morguefile

 

Portal Analitika