Podgorica

Glavni grad dobio pet novih igrališta

Novoizgrađeno dječje igralište na Bulevaru Miloša Rašovića na Zabjelu, jedno je od pet koja su postavljena u glavnom gradu, kazao je Dragan Miročević, direktor preduzeća „Mega stil“ koje je investitor.
Glavni grad dobio pet novih igrališta
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da su, u saradnji sa glavnim gradom, igrališta postavljena i na Zlatici, u Maslinama, na Koniku i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

- Jedno igralište čine dupla kula, penjalica, klackalica, ljuljaške, ograda i sprave za vježbanje za malo starije. Glavni grad je obezbijedio novac za prevoz, montiranje, špediciju za neke uvozne elemente, što je otprilike oko 1.400 eura po jednoj garnituri. Vrijednost jednog igrališta je 10.000 eura. Svako igralište dobilo je sertifikat od Građevinskog fakulteta - rekao je Miročević za Pobjedu.

To je, prema njegovim riječima, i najbolja potvrda o bezbjednosti montirane opreme.

- Svaki elemenat je obrađen na poseban način, propisan za objekte te vrste. Znamo da veći problem predstavljaju vandali koji lome kućice, penjalice i klackalice, ali kako su na ovim igralištima postavljene i sprave za vježbanje za malo starije, vjerujemo da snagu neće iskazivati na opremi za najmlađe - kazao je Miročević.

Portal Analitika