Marketing

Crnogorski Telekom: Konkurs ''Za svako dobro'' otvoren do 30. septembra

Telekom i ove godine raspisuje konkurs “Za svako dobro”, kojim će se finansirati društveno odgovorni projekti od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura.
Crnogorski Telekom: Konkurs ''Za svako dobro'' otvoren do 30. septembra
Portal AnalitikaIzvor

U okviru konkursa, biće odabrano najmanje pet projekata kojima će biti dodijeljeno do 6 hiljada eura zarealizaciju. Pravo učešća na konkursu imaju sve nevladine organizacije koje su registrovane u Crnoj Gori.

Inicijativa “Za svako dobro” je zamišljena kao dugoročni projekat u oblasti društvene odgovornosti, koju Telekom realizuje u saradnji sa različitim partnerima. Konkurs je prvi put organizovan 2014. godine, a od tada je nagrađeno 10 projekta, u ukupnom iznosu od 56 hiljada eura. Konkurs je otvoren do 30. septembra, a projekti se mogu prijaviti za sljedeće oblasti: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Osim predstavnika Telekoma, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima. Članovi komisije za donacije pored dva predstavnika Telekoma su i: Anica-Maja Boljević, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo, Jelena Miljanić, koordinatorka projekta na Zajednickom programu UN za mlade, Sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori i Marijana Bojanić, izvršna direktorka TV Vijesti.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost). Ukupna sredstva za realizaciju odabranih projekata iznose 30 hiljada eura, a detaljne informacije o pravilima konkursa i načinu prijave dostupne su na sajtu Telekoma: https://telekom.me/za-svako- dobro.nspx

Portal Analitika