Zanimljivosti

Bio je normalno dijete, majka mu je isprala mozak (VIDEO, uznemirujući sadržaj)

Islamska država je objavila snimak na kojem su prikazana peterica dječaka kako ubijaju kurdske vojnike, a jedan Britanac prepoznao je svog sina među njima.
Bio je normalno dijete, majka mu je isprala mozak (VIDEO, uznemirujući sadržaj)
Portal AnalitikaIzvor

Britanac, koji je želio da ostane anoniman iz sigurnosnih razloga, rekao je medijima da je na snimku prepoznao svog 13-godišnjeg sina Džodžoa, kojeg nije vidio tri godine.

Britanski mediji pišu da je muškarac izjavio da je sina dobio sa jednom od najtraženijih teroristkinja Sali Džons 2004. godine, s kojom se nedugo poslije rođenja djeteta rastao. 

Naveo je i da je ona potom prešla na islam, a 2013. godine se udala za regruta Islamske države i zajedno s njim i djetetom otišla u Siriju. Vjeruje se da je njen suprug poginuo u napadu dronom prošle godine. 

Otac dječaka kazao je da je ostao užasnut kada je vidio svoje dijete kako pištoljem ubija kurdskog vojnika u narandžastom odjelu. On je dodao da je dječak, kada ga je posljednji put vidio, izgledao normalno, ali da mu je "majka isprala mozak". 

Sali Džons, inače bivša gitaristkinja u pank bendu sada živi pod imenom Sakinah Husein i regrutovala je djevojke koje žele da postanu džihadističke mlade. Ona je na Twitteru objavljivala prijetnje terorističkim napadima u Londonu. 

Islamska država nedavno je objavila snimak na kojem su prikazana peterica dječaka, među kojima je jedan identificiran kao Britanac, kako sprovode egzekuciju zatvorenika u Siriji. 

Djeca su uzrasta od 10 do 13 godina, a dječak koji se predstavlja kao Abu Abdulah al Britani je jedini bijelac.

 

avaz.ba</p>

Portal Analitika