Društvo

U Crnoj Gori godišnje nestane 150 ljudi

Međunarodni je dan nestalih. Detektiv Vladan Pavićević kazao je da u Crnoj Gori godišnje nestane oko 150 ljudi, što je, kako je dodao, veliki broj kada se u obzir uzme broj stanovnika.
U Crnoj Gori godišnje nestane 150 ljudi
Portal AnalitikaIzvor

"Samo u jednom mjesecu imali smo osam nestalih, od čega četiri maloljetnika. Taj proporcionalni srazmjer je veoma osjetljiv. Veoma je i uznemirujući s obzirom na našu brojčanost i našu teritoriju. U zemljama okruženja je taj broj veći, ali to su veće države sa većim brojem stanovnika", naglasio je on za TV Budva, prenosi portal Antena M.

Pavićević je podsjetio da potraga za Petrovčaninom Nemanjom Medinom još nije urodila plodom. Kako je naveo, postoji mogućnost da se radi o propustu u policijskoj istrazi.

"Protok vremena je zaista impozantan tako da je u ovom trenutku, s obzirom na to da se istraga sprovodi, vrlo nezahvalno davati informacije. Ali kako se radi o ogromnom protoku vremena, moguće je da je došlo do propusta, kao što sam nekoliko puta javno saopštavao", istakao je Pavićević.

Vrlo je važno kako je dodao, utvrditi postojanje ili nepostojanje krivičnog djela nad nestalom osobom.

"Vrlo je diskutabilna nakon njegovog nestanka sporost određenih institucija, u smislu veoma stručnih i dragocjenih analiza koje se odnose na forenzičke metode. Veoma je zabrinjavajuće da se takvi nalazi moraju čekati mjesec dana a da se kao prioritet i hitnost ne sprovedu u najkasnijem periodu od 24 sata", rekao je Pavićević.

Portal Analitika