Politika

Knežević: Mjesto SNP-a je sa Frontom, a ne sa milionerom Rakčevićem

Demokratski front pozvao je juče Socijalističku narodnu partiju i njenog predsjednika Srđana Milića da preispitaju mogućnost predizborne koalicije sa Građanskim pokretom URA.
Knežević: Mjesto SNP-a je sa Frontom, a ne sa milionerom Rakčevićem
Portal AnalitikaIzvor

Član Predsjedništva DF-a i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je kazao u izjavi za Pobjedu da bi potencijalnom koalicijom sa GP URA bila povećana mogućnost da dio opozicije napravi postizborni savez sa Demokratskom partijom socijalista.

Multimilioner

 - Bez namjere da utičem na ishod razgovora o mogućoj koaliciji Demos - SNP - URA -Bošnjačka demokratska zajednica, smatram da je SNP-u mjesto bilo sa Demokratskim frontom, a ne sa Žarkom Rakčevićem, osvjedočenim političkim srbomrscem i multimilionerom, koji će ovaj eventualni koalicioni aranžman iskoristiti kao mogućnost postizbornih dogovora sa Milom Đukanovićem - kazao je Knežević za Pobjedu.

Glavni odbor SNP-a, na sjednici zakazanoj za srijedu, će odlučiti o načinu nastupa na izborima, a u igri je, pored gotovo izvjesne koalicije sa Demosom i trojni savez sa GP URA. U toj varijanti SNP-u bi pripala samo trećina mandata, što je izazvalo nezadovoljstvo u bazi Milićeve stranke.

Knežević je podsjetio da je prilikom osnivanja DF-a Srđanu Miliću ponuđena čak polovina mjesta na poslaničkoj listi, s tim što bi broj zagarantovanih mandata bio još veći. Lider DNP-a je podsjetio da je napustio SNP nakon što nije prihvaćen taj predlog.

 - Pretpostavljam da se crnogorska javnost sjeća da je taj predlog odbijen na Glavnom odboru stranke i da sam tada sa, dijelom članova GO, napustio SNP i pristupio DF-u - dodao je Knežević.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika