Politika

Lekić i Rakčević poboljšali ponudu za Milića

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić izaći će sa svojim inoviranim prijedlogom raspodjele mandata nakon što na Izvršnom odboru, održanom prošle nedjelje, nije bilo saglasnosti o trojnoj koaliciji sa Demosom i GP URA, piše Pobjeda.
Lekić i Rakčević poboljšali ponudu za Milića
Portal AnalitikaIzvor

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, lideri GP URA i Demosa Žarko Rakčević i Miodrag Lekić su u kompromisnoj varijanti ponudili SNP-u da im pripadne sedam mandata od 19, za razliku od stare ponude po kojoj bi SNP-u pripala trećina mandata - dakle sedam od 21. U obje varijante predviđeno je da nosilac zajedničke liste bude Miodrag Lekić, što nije neprihvatljivo bazi SNP-a zbog glasanja na predsjedničkim izborima.

Izvori Pobjede iz SNP-a saopštili su da je naznake tog inoviranog plana Milić objelodanio na sjednici Izvršnog odbora, ali da o njemu nije raspravljano zbog snažnog protivljenja čak i njegovih najbližih saradnika, bliskih poslanici Snežani Jonici.

 - Izvršni odbor nije bio pripremljen da raspravlja o potencijalnoj koaliciji sa Rakčevićem, kamoli da raspravlja o modalitetima jer su bile najave samo o koaliciji sa Demosom. Uvidjevši da nema saglasnosti da Izvršni odbor predloži trojnu koaliciju po modelu po kojim bi Demosu pripalo devet, SNP-u sedam, a GP URA pet, Milić je najavio da će pred Glavni odbor izaći sa svojim prijedlogom- rekao je izvor iz SNP-a.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Milić je na sjednici IO ponudio ukupno tri varijante u slučaju dobijanja 15, 19 i 21 mandata od kojih je najpovoljnija za SNP ona u slučaju osvajanja 19 mandata, koju su Lekić i Rakčević ponudili kao kompromisnu.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika