Društvo

Dr Đoko Jočić odlazi sa funkcije predsjednika Ljekarske komore

Dr Đoko Jočić od oktobra neće više biti na čelu Ljekarske komore, jer je odlučio da ne podnosi kandidaturu za obavljanje te funkcije, piše Pobjeda.
Dr Đoko Jočić odlazi sa funkcije predsjednika Ljekarske komore
Portal AnalitikaIzvor

On je za Pobjedu rekao da je dugo bio predsjednik tog tijela, kao i da je „red da ga zamijeni neko drugi, mlađi, pametniji koji ima više snage i elana da odgovori ovoj, kako kaže, dosta teškoj i izazovnoj funkciji.

- Ne kandidujem se više za predsjednika. Ukoliko nekom bude potrebna moja pomoć kao člana Ljekarske komore stojim im na raspologanju - rekao je Jočić.

Izborna skupština

Izborna skupština (doktora medicine) na kojoj će se, između ostalog, birati i čelnik Ljekarske komore trebalo bi da se, prema njegovim riječima, održi u oktobru.

Prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti predsjednik Komore dužan je da u okviru profesije doktora medicine raspiše izbor za predstavnike organa i komisije tog organa.

- Pripremili smo sva potrebna normativna akta, tako da ću ovih dana svim javnim zdravstvenim ustanovama i udruženjima privatnika uputiti kriterijume za predlaganje svojih kandidata za izbor organa i komisija koje su dužni da dostave u roku od mjesec. Nakon toga odredićemo tačan datum izborne skupštine koja će najvjerovatnije biti u oktobru - rekao je Jočić, objasnivši da se predsjednik Komore bira iz redova Izvršnog odbora koji ima devet članova iz svih crnogorskih regija.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika