Društvo

Sbutega: Projekat EPK 2021 ima snažan klulturološki uticaj na cijelu Boku

Crnogorski ambasador u Rimu, bivši ambasador naše zemlje pri Svetoj stolici u Vatikanu i član Reda malteških vitezova, aktuelni admiral Bokeljske mornarice, Antun Sbutega, snažno je podržao kandidaturu Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine.
Sbutega: Projekat EPK 2021 ima snažan klulturološki uticaj na cijelu Boku
Portal AnalitikaIzvor

On je u razgovoru sa predsjednicom opštine Herceg Novi, Natašom Aaćimović, istakao da je to projekat koji ima važan promotivni, kulturološki i društveni uticaj na cijelu Boku Kotorsku.
Na sasanku je ocijenjeno da Boka kao regija ima velike mogućnosti za razvoj kulturnog i vjerskog turizma koje kroz saradnju treba bolje iskoristiti.
Bokeljska mornarica, najstarija aktivna bratovština pomoraca na svijetu, planira programe koji podrazumijevaju aktivno učešće u kulturnom životu Herceg Novog, istakli su gosti tokom predstavljanja programa rada za naredni četvorogodišnji period, prenosi Radio Jadran.
Predstavnici lokalne uprave pozdravili su ideje, podržali ih i istakli da će Opština nastaviti intenzivno da sarađuje sa ovom značajnom organizacijom, koja postoji više od 12 vjekova  i proglašena je nematerijalnom kulturnom baštinom Crne Gore.

Portal Analitika