Društvo

I Bokeljska mornarica podržava kandidaturu HN za Evropsku prijestonicu kulture 2021.

Predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović sastala se danas sa Antunom Sbutegom, ambasadorom Crne Gore u Italiji i admiralom Bokeljske mornarice, koji je i bivši ambasador naše zemlje pri Svetoj stolici u Vatikanu i član Reda malteških vitezova, a tema je bila je saradnja u oblasti kulture i turizma.
I Bokeljska mornarica podržava kandidaturu HN za Evropsku prijestonicu kulture 2021.
Portal AnalitikaIzvor

- Kao ambasador i admiral, Sbutega je snažno podržao kandidatutu Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine i istakao da je to projekat koji ima važan promotivni, kulturološki i društveni uticaj na cijelu Boku Kotorsku. Na sastanku je ocijenjeno da Boka kao regija ima velike mogućnosti za razvoj kulturnog i vjerskog turizma koje kroz saradnju treba bolje iskoristiti – navodi se u saopštenju iz Opštine Herceg Novi.

- Bokeljska mornarica, najstarija aktivna bratovština pomoraca na svijetu, planira programe koji podrazumijevaju aktivno učešće u kulturnom životu Herceg Novog – istakao je Sbutega tokom predstavljanja programa rada za naredni četvorogodišnji period.

Predstavnici lokalne uprave pozdravili su ideje, podržali ih i istakli da će Opština nastaviti intenzivno da sarađuje sa ovom značajnom organizacijom, koja postoji više od 12 vjekova i proglašena je nematerijalnom kulturnom baštinom Crne Gore.

Portal Analitika