Crna hronika

Osumnjičeni za pokušaj ubistva u Meljinama u pritvoru

Iz Uprave policije potvrdili su da su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo ubistvo u pokušaju, kada je S.B iz Herceg Novog pucao i ranio mladog Novljanina L.L. (21).
Osumnjičeni za pokušaj ubistva u Meljinama u pritvoru
Portal AnalitikaIzvor

Kod osumnjičenog su na ulazu u Nikšić pronašli pet komada municije, a kasnije pretresom njegovog stana u Herceg Novom i još 102 komada municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu.

– Osumnjičeni S.B. je identifikovan i pronađen za manje od sat i od momenta prijave policiji krivičnog djela. On je priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privođenja nadležnom sudiji za istragu, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija-navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Službenici CB Nikšić su S.B., koji je pobjegao nakon što je ranio L.L.,  zaustavili u mjestu Vitala, dok je upravljao motociklom, a prilikom njegovog lišavanja slobode kod njega je u prtljažnom dijelu motocikla pronađeno pet komada pištoljske municije cal. 7,62 mm koja je oduzeta.

Sjutradan, 28. avgusta u jutarnjim časovima, nakon pribavljene naredbe nadležnog sudije za istragu, hercegnovska policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija osumnjičenog S.B. u Herceg Novom. 

-Pronađeno je i oduzeto: 51 pištoljski metak cal 9 mm, 22 pištoljska metka 38 mm special,23 pištoljska metka cal 7.65 mm,  četiri pištoljska metka cal. 357 magnum i dva pištoljska metka cal. 7,62. Oduzeta municija biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja – navodi se u saopštenju.

Portal Analitika