Politika

MILIĆ: Hoćemo li da penzionerima bude bolje?

Predsjednik SNP-a Srđan Milić uputio je danas otvoreno pismo povodom sjutrašnje skupštinske rasprave o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koje je predložila ta stranka.
MILIĆ: Hoćemo li da penzionerima bude bolje?
Portal AnalitikaIzvor

Pismo prenosimo integralno.

Poštovani građani, u parlamentu se sjutra odigrava jedna od ključnih bitaka za vaše osnovno pravo. Ovo pismo nije stoga zamišljeno kao politički pamflet, već vapaj i upozorenje mojim kolegama u Skupštini Crne Gore da čuju SNP kroz vaše uši, vaše džepove i mršave kućne budžete!

U pitanju je inicijativa SNP-a za izmjenu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koja će se naći na sjutrašnjem zasjedanju Skupštine Crne Gore. Ovu inicijativu, do sada, javno je podržalo 39 poslanika – tako da za njeno usvajanje u parlamentu nedostaju samo dva glasa. Osnovno je pitanje: Hoćemo li da penzionerima bude bolje? Nas 39 je izabralo.

Zato pozivam, prije svega, poslanike iz redova Pozitivne Crne Gore, Bošnjačke stranke i kluba FORCA, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije da podrže našu inicijativu i doprinesu rješavanju jednog od osnovnih životnih pitanja građana.

Trebaju nam djela umjesto isprazno populističkog zastupanja osiromašenih penzionera. Ovo je inicijativa iznad podjela, iznad partija.

Građani: predlog SNP-a predstavlja izuzetno poboljšanje u odnosu na stari sistem obračuna penzija. Sada osiguranik, ako je to za njega povoljnije, može da odabere formulu po kojoj se obračun penzije vrši na osnovu najboljih 15 godina provedenih na radu, a ne ukupnog staža kako je to bilo do sada.

Poslanici: vas je narod odabrao i treba da samo uradite svoj posao - zastupate građanina za kog god on glasao. Nadam se da ćemo zajedno uspjeti da učinimo dobro pojedincu, i na trenutak zaboravimo političku utakmicu.

 

 

Portal Analitika