Region

Vujičić: Napad na Skupštinu je direktan udar na državu i njene temelje

Predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić, kaže da su napadi na Skupštinu Kosova direktan udar na državu, njene temelje, kao i na mir i stabilnost regiona.
 Vujičić: Napad na Skupštinu je direktan udar na državu i njene temelje
Portal AnalitikaIzvor

Napadi na šefa komisije za demarkaciju granice sa Crnom Gorom, na RTK, generalnog direktora RTK, kao i sprečavanje povratnika da vide svoja imanja, pobijanje medjaša na teritoriju Crne Gore sa zastavama druge države, najave jos većih nereda, prijetnje, sijanje mrznje i straha su uznemirujući, govori Slobodan.

“Bez sumnje prijete da nas čitav svijet počne gledati kao negativce, a medjunarodni faktori i strateški partneri ostave na milost i nemilost nama samima. To bi moramo biti realni bio kraj svih naših snova o boljoj i prosperitetnijoj budućnosti”, dodaje on.

Zbog svega navedenog, on apeluje na gradjane Kosova da ne dozvole da se bilo ko igra sa emocijama, zbog ostvaranja ličnih ambicija i interesa.

“Nasiljem i bombama se ne bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, naprotiv tako se ove negativne pojave samo pospešuju, a Kosovo uvodi u anarhiju koja vodi u mrak i potpunu izolaciju svih njenih gradjana”, saopštava Vujičić.

“Kao gradjani Kosova, koji svoju buducnost vide upravo na Kosovu, zelimo da vjerujemo da ćemo svi zajedno uz institucije države i sistema uspjeti da se izdignemo iznad trenutne situacije i da cemo se vratiti na pravi put”, zaključuje on.

Portal Analitika