Region

Kriminalac u pokušaju: Ko je čovjek koji se 18 sati krio u soliteru

Aleksandar Stojanović zvani Pile (45), čovjek koji je prošle nedjelje 18 sati držao stanare bloka 45 budne, prema riječima njegovih prijatelja, godinama pokušava da pliva u kriminalnim vodama, a tokom devedestih je bezuspješno pokušavao da se nametne kao "žestoki momak".
Kriminalac u pokušaju: Ko je čovjek koji se 18 sati krio u soliteru
Portal AnalitikaIzvor

Kako se i dan danas priča po novobeogradskim blokovima, Stojanović je početkom 90-ih pokušao da se nametne tadašnjim "žestokim momcima", pokojnim Slaviši Paviću Pirketu, sa kojim se i družio, i Radoslavu Trlajiću, zvanom Bata Tralalaja. To je, međutim, bio bez većeg uspjeha, jer ga oni nisu shvatali ozbiljno.

Vukovac ušao u kriminal

Aleksandar Stojanović Pile u djetinjstvu je bio primjereno dijete, vukovac, međutim, nakon smrti oca odaje se kriminalu.

Sa 15 godina postaje član novobeogradske kriminalne grupe, čiji je vođa bio ubijeni Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja.

''Počeo da pravi nestašluke još u osnovnoj školi i ubrzo se združio sa trojicom svojih istomišljenika. Oni su napadali mlađe od sebe, maltretirali ih samo da bi se pričalo o Piletu i njegovoj ekipi. Pa je tako početkom 90-ih pokušavao da stekne ime udarajući na slabije. Još se prepričava događaj kada je Pile u jednom luna-parku u 61-om bloku sreo Pirketa ''priča Stojanovićev poznanik.

Kako bi mu se nametnuo i dokazao da nešto vrijedi, dodaje on, napao je dječaka koji je bio krupniji i viši od njega, i to sve zbog plastične patke.

''Tada je taj momak dohvatio patku koja je visila pored ringišpila i trebao je da dobije gratis vožnju. Pile mu je prišao, udario ga u stomak zahtevajući da mu da igračku, međutim, taj mladić se nije ni pomjerio, krenuo je ka njemu i tada je ugledao Pirketa. Odmah je znao da treba da se povuče, a Pile je sav sretan svom idolu odnio patku'' prisjeća se Stojanovićev poznanik.

Prema njegovim riječima, kada je ugledao Pileta na TV-u, odmah je pomislio da je cijelu dramu Stojanović namjerno stvorio da bi se pričalo o njemu.

''Pile je željan publiciteta i pažnje, pa otuda i njegovi pokušaji da glumi žestokog momka. Sve što je do sada radio činio je kako bi se samo pričalo o njemu'' kaže on.

Hapšen u Njemačkoj

Već kao maloljetnik Pile je bio akter pucnjava u Beogradu, ali ubrzo zatim njemu se u Srbiji gubi svaki trag. Kao mlađi punoljetnik, uhapšen je u Njemačkoj sa prijateljem iz Srbije sa kojimje upao u stan jednog starca, kome su odsjekli prst kako bi mu uzeli prsten. Tamo je odležao robiju, nakon čega se vratio u Srbiju, gdje je nastavio sa kriminalom.

18 sati se krio u zgradi

Aleksandar Stojanović Pile je u četvrtak oko 20 sati, u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, počeo iz BMW-a nasumično da puca i kolima udara u druge automobile.

Poslije pucnjave je pobjegao, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je naoružan utrčao u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241, gde se krio do narednog dana poslije podne, kada je uhapšen. (Blic)

Portal Analitika