Zanimljivosti

Tibetanci oduševljeni: Vozom od Bara do Beograda (VIDEO)

Četvoročlana tibetanska porodica Tinli (otac, majka i dvoje djece) otisnula se na put oko svijeta, a tokom jednog dijela svog putešestvija prije izvjesnog vremena su iz Bara vozom pošli za Beograd, i o tome napravili video zapis.
Tibetanci oduševljeni: Vozom od Bara do Beograda (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Mada bi se dalo očekivati da će ih smaranje dugo 11 kilometara ostaviti u lošem raspoloženju, bilo je potpuno suprotno.
 Uživali su u ljepotama Crne Gore i Srbije, od stana pored pruge u Bjelišima u kome su boravili, preko mora, Skadarskog jezera, kroz kanjone i planine, do Užica, Zlatibora, Valjeva i Beograda.
 


 


Na svom sajtu su uredno prepisali sa wikipedie precizne detalje o samoj pruzi, uključujući i izbrojanih 254 tunela i 435 mostova. Posebna zanimljivost je za njih bila da su prošli devet kilometara i kroz BiH, i tako u svoju bilježnicu ubilježili tri države.   
 
“Pruga je spekatakularna, ovo je jedna od najboljih vožnji na kojima smo bili” - rekao je u svom video zapisu Tenzing Tinli.
 


Četvoročlana porodica je prije dvije i po godine započela svoj nomadski život. Gradove i zemlje koje obilaze dokumentuju video snimcima, fotografijama i blog zapisima pod imenom “Tibetanski nomadi”, na www. tibetannomads.com. (Bar info)

 

Portal Analitika