Region

Odgađa se glasanje o demarkaciji?

Prištinski dnevnik "Koha ditore" piše danas da bi sjednica parlamenta na kojoj bi trebalo da se glasa o sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom, zakazana za četvrtak, mogla da bude odložena jer vladajuća koalicija nema dovoljno glasova podrške.
Odgađa se glasanje o demarkaciji?
Portal AnalitikaIzvor

Iako se vlada nije zvanično oglašavala, list, pozivajući se na svoje izvore, preovlađuje oklijevanje po pitanju glasanja, pošto vlada Ise Mustafe želi da izbjegne neuspjeh.

"Ukoliko sporazum ne bude ratifikovan, vlada strahuje da će to otvoriti tešku fazu kako u odnosima sa Crnom Gorom tako i kada je riječ o drugim procesima. Prema tome ako ne bude obezbijeđen potreban broj glasova glasanje bi moglo da bude odgođeno", rekao je neimenovani izvor za "Kohu".

Potpredsjednik skupštine Džavit Haliti je, u međuvremenu, rekao da je bolje odgoditi sjednicu ukoliko nema dovoljno glasova.

Gradonačlenik Prištine i član opozicionog Samoopredjeljenja Špend Ahmeti kaže za list "Epoka e re" da njegova stranka želi dobre odnose sa Crnom Gorom , ali da "granica nije tamo gdje je bila i da prema tome demarkacija neće proći".

Prema njegovim riječima, treba početi pregovore o novoj verziji sporazuma prihvatljivoj za sve.

On je takođe rekao da će poslanici Samoopredjeljenja mirnim sredstvima opstruirati glasanje u parlamentu a da će građani protestovati kako bi vladajućoj koaliciji stavili do znanja da demarkacija ne treba da prođe.

Izvor: Tanjug

Portal Analitika