Vaterpolo

Našim juniorima smiješi se prvo mjesto u grupi B na SP

U dobro organizovanom sistemu funkcionisali su vaterpolisti Crne Gore u prva dva kola Svjetskog juniorskog šampionata. Epilog: remi sa Italijanima i pobjeda protiv Mađara.
Našim juniorima smiješi se prvo mjesto u grupi B na SP
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj rezultat odveo je mlade „ajkule“ do mjesta koje će im, vjerovatno, pred sjutrašnji posljednji duel u grupi B sa Brazilom, obezbijediti direktan plasman u četvrtfinale.

Odnos u oba meča bio je na zadovoljavajućem nivou. Posebno u posljednjem kada su od starta, apsolutnom favoritu za zlatnu medalju, nametnuli ritam, sa mnogo plivanja, brzih šuteva i snažnom blok-odbranom... Protiv još raspoloženog Petra Tešanovića, igrači iz Mađarske nijesu bili u prilici da zaprijete.

- Utisak je apsolutno pozitivan. Znali smo da imamo dvije teške utakmice, da su nam obje važne i da ćemo sa Mađarima rješavati plasman u našoj grupi. Prva je bila premijerna, od samog starta smo bili pod utiskom atmosfere, jer nijesmo navikli u onakvom ambijentu da igramo - kazao je trener Veljko Uskoković.

Uskoković vjeruje da će njegovi igrači sa prvog mjesta sačekati rasplet u osmini finala.

- Vjerujem da ćemo čak sa prvog mjesta preskočiti osminu finala. Ali, nećemo ni letjeti. Imamo dobar start, ništa se spektakularno nije desilo, možda ćemo imati lakši raspored u nastavku takmičenja, ali otom-potom - poručio je trener „crvenih“. 

OPŠIRNIJE U ARENI, POBJEDA

Portal Analitika