Muzika

Glavna MTV video nagrada za Bijonse

Američka pjevačica Bijonse pobjednica je na ceremoniji dodjele MTV video muzičkih nagrada (VMA) osvojivši glavnu nagradu za video klip godine pjesmom "Formation" s posljednjeg albuma.
Glavna MTV video nagrada za Bijonse
Portal AnalitikaIzvor

Bijonse, koja je bila favorit s 11 nominacija, imala je na početku ceremonije u nedjelju uveče u Medison skver gardenu u Njujorku nastup na kojem je izvodila pjesme s albuma "Lemonade" posvetivši ih žrtvama poplava u američkoj saveznoj državi Luizijani.

Pjevačica (34), poznata kao Kraljica Bi (Queen B), izvela je pjesme "Pray You Catć Me" i "Hold Up", koja je dobila nagradu najboljeg video klipa ženskog izvođača, a završila je nastup pobjedničkom pjesmom "Formation".

Najbolji muški video klip osvojio je Kalvin Haris s pjesmom "This is What You Came For" na kojem se pojavljuje Rijana.

Rijana (28) bila je druga zvijezda večeri s nagradom Vangard za cjelokupni opus. Ona je nastupala poslije Bijonse i izvela svoje čuvene hitove među kojima "Work".

Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo 10. janura, bio je posthumno nominovan u četiri kategorije, a osvojio je nagradu za umjetničku režiju video klipa "Black Star" sa istoimenog i posljednjeg albuma.

Britanska pjevačica Adel, koja je bila nominovana u osam kategorija, nije prisustvovala ceremoniji dodjele nagrada.

 

Izvor: N1

Foto: Tanjug/ Charles Sykes/Invision/AP

Portal Analitika