Društvo

Ministri bi da su turisti

Potpredsjednik Vlade prof. dr Petra Ivanovića uputio je reagovanje na izjavu ministra poljoprivrede Budimira Mugoše emitovanu na TV Vijesti, u informativnoj emisiji u 18,30h, 28.08.2016. Saopštenje prenosimo u cjelosti.
Ministri bi da su turisti
Portal AnalitikaIzvor

„Iako su imali dovoljno vremena, ministri poljoprivrede iz opozicije Popović i Mugoša nijesu uradili ništa da spriječe pojavu bolesti kvrgave kože goveda. Period inkubacije ove bolesti je 10-20 dana. Prvi slučaj bolesti kvrgave kože goveda na teritoriji Crne Gore evidentiran je 21.07.2016. u opštini Gusinje. To je 64 dana nakon što je meni prestao mandat i imenovan Popović, odnosno 24 dana nakon što je za ministra poljoprivrede imenovan Mugoša. Ako je priroda bolesti tako dobro poznata Mugoši, kao što tvrdi, još je višeproblematično zašto nije preduzeo ništa.

Takođe, u svom reagovanju Mugoša iznosi neistine. Ministarstvo poljoprivrede se obratilo 18. maja Komisiji za ekonomsku politiku i tražilo mišljenje Ministarstva finansija. To je dio procedure koju Mugoša očigledno ne poznaje. Ministarstvo finansija je ćutalo 28 dana. Da je odgovor poslat odmah, a ne poslije 28 dana, o Informaciji bi se diskutovalo ranije na Komisiji.

Iako tvrdi da veoma mnogo zna, Mugoša nije promijenio ni jedan jedini zarez u pripremljenoj Informaciji, a kamoli dodao novi argument. Ne čudi što Mugoša ne zna koliko je zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede završilo smjer stočarstvo, jer nije imao vremena da se sa njima sretne. Od kada je postao ministar ušao je u Upravu za bezbjednost hrane jednom i to na proputovanju za Opasanicu gdje je prebacio pčele. Sreća što o svemu postoji trag! Crna Gora je dobila vakcine prije Srbije i Makedonije. Žao mi je što Mugoša nema tako dobra prijateljstva i poznanstva.

Ne znam da li su Popović i Mugoša na turističkom proputovanju u Ministarstvu poljoprivrede. Znam da se o radu svakom od nas sudi na osnovu rezultata. O mom radu svjedoče rezultati. Koliko god se trudili opozicionih ministri ih ne mogu umanjiti. O tome govore nova radna mjesta u poljoprivredi, povećana prozivodnja, završeni vodovodi, obezbijeđena sredstva za investicije, itd. Umjesto što ubjeđuje sebe, neka Mugoša i Popović sa crnogorskom javnošću podijele svoje uspjehe i rezultate u poljoprivredi”, navodi se u reagovanju potpredsjednika Vlade prof. dr Petra Ivanovića.

 

Portal Analitika