Zanimljivosti

Kobni Glazgov: Uhapšeni pijani piloti putničkog aviona

Dva pilota su uhapšena u Škotskoj pod sumnjom da su pod uticajem alkohola preuzeli putnički avion na letu za SAD, saopštila je danas škotska policija. Piloti su privedeni na aerodromu u Glazgovu prije poletanja za Nju Džersi, prenosi AFP.
Kobni Glazgov: Uhapšeni pijani piloti putničkog aviona
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je prijavljena sumnja da su piloti pod dejstvom alkohola, oko 9 sati ujutru, nadležni u aviokompaniji su zamjenili posadu zbog čega je i let, sa 141 putnikom, kasnio.

 „Dva muškarca, starosti 35 i 45 godina su uhapšeni i trenutno se nalaze u policijskom pritvoru zbog sumnje da su počinili djela ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja”, navodi se u saopštenju škotske policije.

Portparol nadležne kompanije Junajted Erlajnsa je saopštio da su „dvojica pilota suspendovana iz službe kao i da su pod zabranom letenja” i dodao da kompanija „sarađuje sa vlastima i sprovodi sopstvenu istragu sa ciljem bezbjednosti putnika”.

Hapšenje je uslijedilo mjesec dana nakon što su uhapšena dva kanadska pilota koji su se, takođe pod uticajem alkohola, spremali da preuzmu avion na letu iz Glazgova za Toronto. Sudski spor protiv njih je u toku, a piloti se, nakon plaćene kaucije, brane sa slobode.

Portal Analitika