Fudbal

Vijest dana na Ostrvu: Englezi zvali Francuza u reprezentaciju!

Novi selektor Engleske Sem Alerdajs priznao je da je imao ludu ideju da u nacionalni tim pozove Francuza Stivena N'Zonzija, ali da je FIFA blokirala njegov pokušaj. Vezista Sevilje bio je ozbiljna želja novog kormilara Gordog Albiona, pa je zataražio od FA Engleske da istraži mogućnost njegovog angažovanja, piše Telegraf.
Vijest dana na Ostrvu: Englezi zvali Francuza u reprezentaciju!
Portal AnalitikaIzvor

Iskusni 27-godišnji fudbaler rođen je u Francuskoj, ali je više od pet godina živio u Ujedinjenom Kraljevstvu, a fudbal je igrao u Blekburnu (đe ga je 2009. upravo Big Sem angažovao) i kasnije u Stouku odakle je otišao u Sevilju. Alerdajs je uvjeren da je glavni problem ovog tima nedostatak kvalitetnog defanzivnog veziste pa je zatražio od FIFA specijalnu dozvolu da ga prevede među Engleze.

Međutim, odgovor iz Niona bio je negativan, a nade N'Zonzija da će se oprobati na internacionalnom nivou poprilično su opale nakon što je utvrđeno da je prije sedam godina nastupao za reprezentaciju Francuske do 21 godine. FIFA je ostavila Englezima mogućnost da se žale na ovu odluku, ali im je i poručila da žalba teško da može išta da promijeni.

“Željeli smo da ga angažujemo, to je bio moj cilj. Probali smo, ali je bilo nemoguće. Gotovo je sa N'Zonzijem. Stiven je dobar fudbaler, ali nikada nije dobio poštovanje koje zaslužuje od stane matičnog Fudbalskog saveza Francuske”, istakao je Alerdajs.

Stiven N'Zonzi preselio se u redove Sevilju iz Stouka za 8.200.000 eura prošlog jula, ali je ovog ljeta bio vrlo blizu povratka u Premijer ligu jer se šampion Engleske Lester ozbiljno interesovao za njega. U ugovoru sa Seviljom Francuz ima otkunu klauzulu od 30.000.000 eura, a u Italiji su se pojavile informacije da ga želi i Juventus nakon što im je propao posao sa Blezom Matuidijem.

Mozzartsport.com

Portal Analitika