Košarka

Mornar u Evropa kupu?

Košarkaši Mornara mogli bi naredne sezone, umjesto u Ligi šampiona, evropski debi dočekati u FIBA Evropa kupu. Po informacijama iz evropskih košarkaških krugova, Svjetska košarkaška federacija (FIBA) je nakon apliciranja velikog broja klubova iz ULEB Evrokupa za Ligu šampiona, blizu odluke da smanji broj mjesta u Ligi šampiona za timove iz kvalifikacija.
Mornar u Evropa kupu?
Portal AnalitikaIzvor

Tako bi pobjednik dvomeča Mornar – Igokea, umjesto u grupnoj fazi Lige šampiona, mogao završiti u Evropa kupu, drugom po rangu takmi- čenju koje organizuje FIBA. Već juče se pojavila informacija da bi u tom slučaju pobjednik ovog dvomeča išao u grupu I Evropa kupa, sa litvanskim Prienaijem, estonskim Kalevom i rumunskim Murešom, klubom za koji su nastupali naši B reprezentativci Goran Gajević i Goran Martinić proš- le sezone.

Situacija bi se mogla razrije- šiti narednih dana. Mornar se svakako nada grupnoj fazi Lige šampiona, a dvomeč sa šampionom Bosne i Hercegovine Igokeom zakazan je za 27. septembar u Laktašima i 29. septembra u Baru. Barani će već naredne sedmice, na turniru u Baru, ugostiti Budućnost Voli i Zadar i imati jake probe pred ključne mečeve sa Igokeom krajem septembra

Portal Analitika