Zanimljivosti

Prešao na biciklu pola Evrope da zaprosi curu

Romantično putovanje trajalo je devet dana, tokom kojih je ovaj mladić proputovao 1850 km, kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku. “U Italijanskim Alpama vozio sam 25 kilometara uzbrdo, da bi s temperature od 32 stepena Celzijevih došao do 1800 metara, gdje je temperatura bila ispod nule, ispričao je Thomas Moens (26).
Prešao na biciklu pola Evrope da zaprosi curu
Portal AnalitikaIzvor

Belgijac je iz belgijskog Tienena u Rogoznicu doputovao biciklom kako bi zaprosio Hrvaticu Ninu Ercegović (26).

Romantično putovanje trajalo je devet dana, tokom kojih je ovaj mladić, inače savjetnik belgijskog ministra za migracije, proputovao 1850 kilometara kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

5c42552bd9a781795e15

Bilo je tu raznih zgoda i nezgoda, ali vrijedilo je. Ne žalim se - zaključuje. U Rogoznicu je stigao umoran, ali tu je i tako došao provesti odmor. Nina ga je dočekala na tamošnjem mostu, gdje ju je i zaprosio.

“Bila sam zabrinuta tokom devetodnevnog čekanja, ali sve sam brige zaboravila kad sam ga konačno dočekala “,  kaže Nina.

Thomas i inače svaki dan vozi biciklo, po sto kilometara od kuće u Tienenu do kancelarije u Bruxellesu i natrag, ali ovo je bio put koji ga je doista iscrpio.

U tih devet dana izgubio je cijelih pet kilograma.

“U Rijeci su započele gužve. Nema staza za bicikle, a vozači, posebno oni kamiona i autobusa, ponašaju se kao da biciklisti ne postoje. Pretiču svakako”, govori Thomas. 

24sata.hr

Portal Analitika