Protokol

Brajović na primio rumunsku delegaciju

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima, primio je delegaciju Ministarstva saobraćaja Rumunuje koju je predvodio ministar Petru Sorin Buse. Nakon sastanka ministar Brajović je sa članovima rumunske delegacije posjetio i gradilište mosta Moračica, kapitalnog objekta na autoputu Bar-Boljare, koji bi trebao da bude i jedan od njegovih znakova prepoznavanja,saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.
Brajović na primio rumunsku delegaciju
Portal AnalitikaIzvor

 Ministar je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo činjenicom da interesovanje za realizaciju projekta autoputa Bar-Boljare ispoljavanju i kolege iz regiona, posebno cijeneći činjenicu da je ovo posjeta ministra saobraćaja jedne od zemalja članica Evropske Unije.

-  Posjeta je organizovana na zahtjev ministra saobraćaja Rumunije, koji je želio da se bliže upozna sa detaljima realizacije jednog od tehnički najzahtjevnijih projekata. Ministar Brajović je istakao da je posebno važna mogućnost razmjene znanja i iskustva, jer je i jedno od naših strateških opredjeljenja nastojanje da projekat autoputa Bar-Boljare bude prepoznat kao primjer realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata, i da zato kao zahtijevan investitor insistiramo na dosljednoj primjeni evropskih standarda i kvaliteta, i svih ugovorom definisanih prava i obaveza - navodise u saopštenju.

U sastavu rumunske delegacije bili su i šef kabineta Mihai Tamaian, savjetnik u kabinetu Premijera Rumunije Alina Burlacu, savjetnik u kabinetu Premijera Catalin Drula i generalni direktor državne kompanije za autoputeve i državne puteve Catalin Homor.

Portal Analitika