Društvo

Crveni krst donira 312 invalidskih kolica

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom LDS Charities, Crveni krst Crne Gore ovih dana dobio je pošiljku od 312 invalidskih kolica koja će biti na raspolaganju svim pojednicima u Crnoj Gori kojima je takva vrsta podrške potrebna.
Crveni krst donira 312 invalidskih kolica
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Crvenog krsta, tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, dobili su četiri pošiljke invalidskih kolica (1.165 komada), a sa ovom ukupno ih je 1.477 komada. Do sada je više od 800 kolica podijeljeno širom zemlje.

Ukupna vrijednost posljednje pošiljke iznosi oko 30.000 američkih dolara.

- Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani - preciziraju iz Crvenog krsta.

Oni su pozvali sve pojedince koji imaju potrebu za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu, kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinijeli boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom.

Portal Analitika