Svijet

Putin smijenio osam generala

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izdao je ukaz o smjenjivanju niza službenika u bezbjednosnim strukturama zemlje. Smijenjeno je osam generala u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu za vanredne situacije i Istražnom komitetu Rusije, saopšteno je na zvaničnom sajtu Pravne službe za informisanje Rusije.
Putin smijenio osam generala
Portal AnalitikaIzvor

Sa funkcije je, na osnovu ukaza, smijenjen zamjenik šefa Glavne uprave za bezbjednost general-major Vitalij Frolov. U istom resoru dužnosti je oslobođen general-major Dmitrij Šeršakov, a smijenjen je i rukovodilac Istražnog komiteta Rusije za Tambovsku oblast general-major Aleksandar Tiskovski.

Akademija za upravljanje Ministarstva unutrašnjih poslova ostala je bez zamjenika načelnika general-potporučnika Vasilija Bikadorova. U tom ministarstvu smijenjeni su i general-major Aleksej Lauškin i pukovnik Oleg Pravosud, koji je bio načelnik Odjeljenja za materijalno-tehničku i medicinsku zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova. Među službenicima u Ministarstvu unutrašnjih poslova smijenjeni su i zamjenik ministra unutrašnjih poslova za Baškortostan Vjačeslav Andrejev i načelnik Glavne uprave za Krasnojarski kraj Vadim Antonov. Smenjeni su i glavni tužioci Samarske oblasti i Stavropoljskog kraja Murat Kabalojev i Jurij Turigin. Ruslan Medvedev imenovan je za glavnog tužioca u Amurskoj oblasti.

Ukaz sadrži još informacija o nizu otpuštanja i imenovanja na dužnosti.

(Nezavisne)

Portal Analitika